Verrutop syylän hoito

SYYLÄT

Ikävä vaiva ja mitä tehdä jos niistä ei pääse eroon kotikonstein apteekista saatavilla tuotteilla?

Yllä olevassa kuvassa vasemmalla ennen ensimmäistä hoitokertaa ja oikealla kuukautta myöhemmin kun aluetta oltiin ehditty hoitamaan vain yhden kerran verrutop liuoksella.

Syylä (verruca vulgaris) on papilloomaviruksen aiheuttama hyvälaatuinen ihokasvain. Sitä esiintyy useimmiten jalkaterissä tai käsissä. Syylä voi joissain tapauksissa ulottua juurineen syvälle ihoon ja silloin se on kipeä. Se voi tarttua välittömästi kosketuksesta tai välillisesti esimerkiksi liikunta- tai pesutilojen lattioilta.

 
Syylät on syytä hoitaa aina ajoissa pois, jotta vältyttäisiin suuremmilta tartunnoilta ja pitkiltä hoito-ajoilta. Pikainen hoito on myös aiheellista etteivät syylät kerää ympärilleen kovettumia ja aiheuta sitä kautta painepiikkejä jalkapohjiin. Jos syyläkudos aiheuttaa kipua opimme helposti uusia tapoja kävellä väistellen kipua, ja se voi jatkossa vaikuttaa esimerkiksi alaraajojen niveliin.

Haagan Jalkaterapiassa meillä on syylien hoitoon käytössä verrutop® liuos. Hoito on usein vaikuttavampi sarjahoitona ja verrutop syylänhoito kannattaa aloittaa silloin kun on aikaa käydä säännöllisin väliajoin hoidattamassa syylää.

 Hoitoväli on 7-14 päivää. Hoidon kesto on yksilöllistä ja riippuu syylistä. Hoitokertoja on usein 1-5. Koska syylä on virus siihen ei ole yhtä 100% toimivaa hoitokeinoa, mutta verrutopilla on saatu hyviä tuloksia useimmissa tapauksissa.

Hoitoon kuuluu syyläkudoksen poisto, jonka jälkeen verrutop imeytetään syyläalueelle. Hoitokertojen määrä riippuu täysin syylästä ja kuinka kauan se on ehtinyt olla iholla. Verrutopia ei suositella alle 6- vuotiaille, raskaana oleville tai imettäville eikä yhtäaikaa muiden syylän hoitoaineiden kanssa.

Lue aiheesta lisää blogistamme: ww.haaganhieronta.com/blogi/