Jalkaterapia

Mitä on jalkaterapia?

Jalkaterapeutti on korkeakoulun suorittanut jalkojenhoidon asiantuntija ja nimikesuojattu ammattihenkilö. Jalkaterapeutit löytyvät Valviran rekisteristä. Jalkaterapia koostuu toimintakyvyn arvioinnista, ihon ja kynsien hoidosta, erilaisista alaraajojen toimintoja tukevista hoitomuodoista, terveyttä edistävästä jalkaterapiasta ja apuvälineterapiasta.

Toimintakyvyn arviointiin sisältyvät pystyasennon tutkiminen, nivelten ja lihasten toimintojen tutkiminen ja arviointi, kävelynanalyysi, jalkojen perustutkimus, jalkapohjien kuormituksen tutkiminen sekä diabeettisen riskijalan tunnistus ja hoito.

Ihon ja kynsien hoidossa jalkaterapeutti hoitaa kovettumia, känsiä, syyliä, rakkoja, sieni infektioita ja haavoja. Erilaisten kynsimuutosten hoito onnistuu myös, esimerkiksi sisään kasvaneiden kynsien ja paksuuntuneiden kynsien hoito.

Alaraajojen kivun hoidossa tulevat avuksi alaraajojen toimintoja tukevat terapiamuodot ja jalkaterapeutit käyttävätkin esimerkiksi hierontaa, mobilisaatiota ja toiminnallista harjoittelua apuna.

Terveyttä edistävä jalkaterapia tarkoittaa omahoito tottumuksien kartoittamista ja omahoidon ohjausta sekä tarvittaessa apuvälineiden ja erikoisjalkineiden hankinnan ohjausta, jalkojen terveystarkastusta (diabetesta ja reumaa sairastavilla erityisen tärkeitä) sekä luennointia jalkaterveydestä ja sen tärkeydestä.

Apuvälineterapiassa voidaan miettiä erilaisia pohjallisratkaisuja tai varpaiden oikaisijoita sekä suojia.

Suosittelemme aloittamaan jalkojen hoidon 60min jalkojenhoidolla. Hoito aloitetaan jalkakylvyllä ja sisältää kovettumien/känsien poiston, kynsien ohennuksen ja lyhennyksen, rasvaushieronnan ja tarvittaessa omahoidon ohjauksen.

Tarjolla myös nopeita 30min paikallisia hoitoja känsien/kovettumien poistoon tai kynsien tai sisään kasvaneen kynnen leikkaukseen.

Jalkaterapeutti (AMK)

Sanna Viitasaari palveluksessanne

Hei! Olen jalkaterapeutti Sanna Viitasaari. Olen valmistunut Metropolian ammattikorkeakoulusta vuonna 2018. Haagan jalkaterapiassa aloitin työskentelyn syksyllä 2019. 

Nautin jalkaterapeutin työn monipuolisuudesta, sillä siihen kuuluu laajasti alaraajojen kokonaisvaltainen hoito: Apuvälineiden kuten pohjallisten valmistus, toiminnallinen harjoittelu, jalkojen toiminnan tutkiminen ja kynsien ja ihon hoito.

 Tavoitteeni on kokoajan kehittyä ja opiskella lisää, sillä terveydenhoidossa tieto muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Olen käynyt jalkaterapeuttien nilkan ja jalkaterän kuntoutuksen täydennyskoulutukseen lokakuussa 2022.
 
Omiin kiinnostuksen kohteisiini kuuluu kuntosali, suunnistus sekä geokätköily.

 

Services also available in English!